Pentru a putea fi in pas cu cerintele din domaniul automatizarii cladirilor inteligente si automatizarilor industriale, compania noastra executa integrarea sistemelor SAUTER cu sisteme si protocoale comune din domeniu. Integram sisteme KNX, DALI, Modbus si M-Bus pentru care oferim suport si consultanta in privinta solutiilor de integrare.
Inglobam multiple standarde si sisteme de monitorizare si control aducand un plus confortulului, economiei de energie si a sigurantei cladirilor fara a ne limita la folosirea unei singure solutii.
Definitii:
KNX este singurul “open STANDARD” în domeniul automatizǎrilor pentru clǎdiri rezidentiale si comerciale. Acesta este reglementat prin standardul international ISO/IEC 14543-3, standardul european CENELEC EN 50090 si CEN EN 13321-1 si standardul chinez GB/Z 20965.
Digital Addressable Lighting Interface (DALI) este o marca comerciala pentru produsele bazate pe retea care controleaza iluminatul. Tehnologia subiacenta a fost stabilita de un consortiu de producatori de echipamente de iluminat ca succesor pentru sistemele de control al luminii de 1-10 V / 0-10 V si ca o alternativa standard deschisa la mai multe protocoale de proprietate. Marcile comerciale Dali, Dali-2 si D4I sunt detinute de DIA (Digital Illumination Interface Alliance).
Modbus este un protocol de comunicatii de date publicat initial de Modicon (acum Schneider Electric) în 1979 pentru utilizare cu controlerele sale logice programabile (PLC). Modbus a devenit un protocol de comunicare standard de facto si este acum un mijloc disponibil în mod obisnuit de conectare a dispozitivelor electronice industriale.
M-Bus (Metter-Bus) este un standard european (EN 13757-2 strat fizic si de legatura, stratul de aplicatii EN 13757-3) pentru citirea de la distanta a apei, gazului sau a energiei electrice. M-Bus este de asemenea utilizabil pentru alte tipuri de metri de consum. Interfata M-Bus este facuta pentru comunicare pe doua fire, facand-o rentabila. O varianta de radio a magistralei M-Bus M-Bus este de asemenea specificata în EN 13757-4.
Controlul sistemului de iluminat folosind KNX
Spre deosebire de topologia de calbare a unei instalatii conventionale, unde toate circuitele de iluminat trebuiau trecute prin intrerupatorul sau comutatorul de comanda, in sistemele “inteligente” se va folosi doar un cablu de comunicatie (BUS) intre tastere si actuatoarele din tabloul electric. Acestea din urma sunt cele care preiau comenzile si actioneaza, inchizand circuitul. Se realizeaza astfel o importanta economie de cablu de forta, prin eliminarea cablarii la intrerupatoare, orice corp de iluminat putand fi actionat de la oricare taster.
Functiile suplimentare KNX fata de un sistem clasic de iluminat:
- Functii de dimare / dimare in functie de gradul de luminiozitate din incapare
- ON/OFF de la diferite intrerupatoare
- Funtionare centralizata, ON/OFF centralizat
- Posibilitatea integrarii intrerupatoarelor clasice in sistemul KNX
Comunicare rapida între automatizare si dispozitive de teren: MODBUS
MODBUS este un protocol simplificat care asigura transmisia de date ETHERNET ultra-rapida. Este o structura de date independenta de prodicator si care permite, de asemenea, comunicarea intre dispozitivele de la diferiti producatori.
M-Bus si transmisia de date
Protocolul M-Bus este folosit la transmiterea si citirea datelor contoarelor atat prin conexiune fizica cat si de la distanta a contoarelor, senzorilor sau a altor echipamente. Utilizat in special pentru citirea la distanta a datelor de consum in gospodarii, aplicatii comerciale si industriale, protocolul M-Bus permite conectarea contoarelor la retele fara fir, care utilizeaza protocolul standard WMBUS.
Solutii profesionale de integrare si crestere a eficientei energetice
Echipamentele noastre integreaza reglarea temperaturii camerei, a iluminatului si a umbrelor de soare pentru a crea un climat confortabil al camerei cu un consum minim de energie fiind interconectate si raportand exact consumul de energie.